Tárnokréti

A falu fekvése

A falu története

Tárnokréti, a 800 éves település

Látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Programok

Egyház

Civil szervezetek

Képtár

Hírmondó

Térkép

 
  • Tárnokréti a Fertő-Hanság Nemzeti Park szélén fekvő takaros kis falucska. Késő barokk  evangélikus temploma 1785 -ben épült. Külső és belső felújításra szorul. Reménykedünk az erre vonatkozóan beadott pályázatunk  pozitív elbírálásában, mert csak így tudjuk megmenteni ezen szép és értékes épületet az utókor számára.

  • A faluközpontban újonnan kialakított emlék- és pihenőpark fogadja a látogatót. Az itt lévő játszótér az  ivókúttal a helybélieken kívül az átutazó autós és kerékpáros turistáknak is kedvenc megállóhelye.

  • A parkkal szemben található kis házban pedig gazdag néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók, a vidéki élet tárgyaiból, ruháiból, eszközeiből.

  • A falu érdekessége – egy helyi gazdasági társaság által – 2009. évben nyitott pálinkafőzde, amelyet falusi szálláshely kialakításával bővít jelenleg a vállalkozó – nagy hiányt pótolva ezzel, hiszen eddig nem volt szálláshely a településen, az erre járó kirándulóknak, turistáknak.

  • Tárnokréti ideális hely a kikapcsolódásra a háborítatlan természetet és  falusi életet kedvelők számára.

  • A szomszéd településen – Lébényben – található híres román kori templom az ország egyik kiemelt idegenforgalmi látványossága.

  • A környéken járva mindenképpen látogassunk el a közeli Fehértóra,  tegyünk egy kiadós sétát a Hanság területén, hogy bepillantást nyerjünk a páratlanul ritka és gazdag növény,  állat- és elsősorban madárvilággal rendelkező területekre.


 

 

 


 

 

 Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat


Önkormányzat Hivatala

Az önkormányzat intézményei

wlink weboldal készítés