Pápateszér

Vezetők

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

A r.k. templom és plébánia története

Műemlékek, látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Közintézmények

Alapítvány

Programok

Civil szervezetek

Képtár

Térképek

A Pápateszéri Sportegyesület címere
Pápateszéri Sportegyesület
8556 Pápateszér Petőfi u. 17.

Elnök: Forsthoffer István

Szakosztályok:
Labdarúgás
Kézilabda
Lovas


Témaelválasztó ikon

Kölyök Szerda Klub

8556 Pápateszér, .......

Vezető:Pápateszér Kölyök Szerda Klubja 2008. nyarán alakult a helyi általános iskolás gyermekek részvételével. Klubunk nevét arról kapta, hogy a nyár folyamán minden szerdán különböző programok részesei lehettek a gyerekek. Azóta is bizonyos időközökkel tartunk összejöveteleket.
Az őszi szünetben egy két napos program részesei voltunk. Mindenki izgalommal várta a kirándulást, hisz a kisebbek között volt olyan társunk, aki először aludt távol otthonától, szüleitől. A csapat vezetője Palkovicsné Vass Ibolya volt, de a helyi Asszonyklubból is voltak nénik, akik segítették munkájában. Mi gyerekek 17-en voltunk, főleg kisebbek, de volt 3 nagylány is, akik segítették a felnőttek munkáját. Október 29-én, kedden ebéd után gyülekeztünk a helyi Művelődési Háznál, ahonnan gyalog indultunk útnak. Csomagjainkat az önkormányzati kisbusz szállította szálláshelyünkre. Amikor a falu lakott részét elhagytuk, egy feladatot kaptunk Ibolya nénitől: köveket kellett gyűjteni, melyeket majd felhasználunk az egyik feladatnál. Az út vidám beszélgetéssel telt, az időjárás kedvező volt, talán a nap is nekünk sütött ki, hisz az időjósok rossz időt ígértek. Kitartóan énekeltük a Süss fel nap kezdetű éneket, ami meghozta gyümölcsét, hisz a 2 nap folyamán gyönyörű őszi időnk volt.
Megérkezésünk után megfogalmaztuk a tábor legfontosabb szabályait, elfoglaltuk helyünket az épületben. Közben Ibolya néni az udvaron elrejtette azokat a színes lapokat, amelyekre a neveink voltak felírva. Ezeket kellett megkeresnünk, mely meghatározta, hogy ki kivel lesz egy csapatban az akadályversenyen. Három csapat alakult és a 3 nagylány lett a csapatkapitány. Az állomásokon a helyi Asszonyklub tagjai voltak az állomásvezetők. A 6 állomáson különböző feladatok vártak bennünket, amelyek az állatmesékhez kötődtek: elrejtett betűkből állatnevet kellett kirakni, állatos éneket kellett énekelni, verseket állatnevekkel kellett kiegészíteni, állathangokat kellett utánozni, stb.
A verseny után szabad program volt, különböző játékok közül választhattunk: lehetett focizni, társasjátékozni.
Később Stella gitározott nekünk, és voltak olyan énekek is, amelyeket együtt énekeltünk. Közben Ilonka néni és Ancsa néni meggyújtották a tüzet, hisz a vacsora bográcsban készült. Míg főtt a vacsora, addig ismét feladatot kaptunk. A már kialakult 3 csapat egy-egy felnőttel egészült ki, és csapatonként egy-egy állatmesét kellett előadnunk. Jól sikerültek az előadások, mind a 3 csapat ügyes volt.
Ezután következett a vacsora, amely bográcsban főtt paprikás krumpli volt. Vacsora után egy meglepetés várt bennünket, hisz most derült ki, miért kellett elemlámpát hozni magunkkal: a sötét udvaron elrejtett csokikat kellett megkeresnünk. Sokunk számára ez a csoki-riadó volt a legemlékezetesebb része az itt töltött időnek. Mivel már későre járt az idő közeledett a takarodó időpontja: Adri tanár néni még esti mesét is olvasott nekünk.
Másnap reggel rövid reggeli tornával kezdtük a napot, majd megreggeliztünk. Ezt követően ismét csapatokban várt ránk feladat: lufira kellett rajzolni, adott szavakkal verset írni, településünk és a környező települések címerét kirakni. Majd körforgásban vártak ránk érdekes dolgok: Viola nénivel a közeli patakot lehetett felfedezni, Ilonka néni megmutatta, hogy régen milyen egyszerű játékkal játszottak a gyerekek és Timi nénivel a korábban összegyűjtött kövekre decupage technikával szalvétát ragasztottunk. Miután mindhárom csapat volt minden helyen, sétálni mentünk az erdőbe. Az egyórás séta után jólesett a meleg ebéd.
Ebéd után a teraszon Ibolya néni vezetésével érdekes közösségi játékokat játszottunk. Játék után közösen értékeltük az itt töltött időt, mindenki elmondta kinek mi tetszett az elmúlt napban a legjobban. De minden jónak egyszer csak vége, így a mi kirándulásunknak is vége lett: ismét megjött a kisbusz a csomagjainkért, mi pedig elindultunk haza.
Öröm volt együtt lenni és várjuk a következő kirándulás lehetőségét!

A kirándulás sikerességét a következő képek szemléltetik:
 
A 3 kismalac és a farkas Akadályversenyen
A 3 kismalac és a farkas Akadályversenyen
 Csapkodós  Csokiriadó
 Csapkodós  Csokiriadó
 Délután a teraszon  Így készültek a kövek
 Délután a teraszon  Így készültek a kövek
 Írjunk verset  Medvecsalád-játék
 Írjuk a verset  Medvecsalád - játék
 Megasztár az akadályversenyen  Patak-parton
  Megasztár az akadályversenyen   Patak-parton 
Puzzle: címerek  
Reggeli torna 
 Puzzle: címerek  Reggeli torna
   
 Remekműveink  Séta az erdőben
Remekműveink Séta az erdőben
Stella gitározik Versírás
Stella gitározik Versírás

 Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat
PÁPATESZÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Az önkormányzat intézményei

Közfeladatot ellátó szerv vezetői

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Iparűzési adó

Nyilvántartások

LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

Pápateszéri KÖZÖS Önkormányzati Hivatal

Pápateszér Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés