Nógrádmegyer

KÖZSÉGÜNKET TÁMOGATJA

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

Műemlékek, látnivalók

Mozgó képek Nógrádmegyerről

Akire büszkék vagyunk

A falu gazdasági élete

Befektetés

Alapítványok

Programok

Rendezvények

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Deutsch

In English

Vállalkozások

Térkép
 

 

 

A település egyik ékessége a későbarokk stílusban épült római katolikus templom, amelyet a régebbi templomból 1785-94-ben alakítottak ki. A régi templomról 1688-ból és 1771-ből vannak adatok. Az 1775 áprilisában dúló tűzvészben megsemmisült, csak a falai maradtak, majd újraépítése után 1776-ban ismét leégett. Átépítése során csak a szentély régi falait hagyták meg, a hajót elbontották és helyette szélesebb, hosszabb épületrészt emeltek ! A mai torony 1890-ben épült.

 

A volt Szerémy-Paunc kúriát a Szerémy család építtette barokk stílusban a XVIII. század második felében. 1950-ben és 1954 után részben átépítették, jelenleg élelmiszerüzlet működik benne. A volt Topolcsányi kúria 1750 körül épült, majd a Thonka család tulajdonába került, akik 1952-ig lakták. Ezt követően 1959-ig óvoda működött benne, ma a termelőszövetkezet központi irodája. A Luchovitz kúria a XVIII. században épült, barokk stílusban. 1952-ben átalakították, teljesen elvesztette műemlékjellegét. Ma községháza.

 


A római katolikus templomA falu kulturális élete

A község hagyományait ápolja a helyi Asszonykórus, amely megalakulása óta számos helyi és az ország több településén is szerepelt. Első sorban a helyben gyűjtött népdalokból állítják össze műsorukat.

 

Községünk méltán büszke szülötteire: Radics István festőművészre, aki a község címerét készítette el és adományozta falujának; † id. Mártonka István költőre, Mártonka Gyula amatőr festőre és Rácz Béla fafaragóra.

 

  Radics IstvánNagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változatNÓGRÁDMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Az önkormányzat intézményei

HIRDETMÉNYEK

PÁLYÁZAT

Közérdekű adatok

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Közbeszerzési terv 2012. évre

Nógrádmegyer belterületi vízrendezése

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Statisztikai összegzés az éves közbeszerzésekről

VÁLASZTÁS - 2014

Rimóci KÖZÖS önkormányzati Hivatal

Nógrádmegyer Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés