Nógrádmegyer

KÖZSÉGÜNKET TÁMOGATJA

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

Műemlékek, látnivalók

Mozgó képek Nógrádmegyerről

Akire büszkék vagyunk

A falu gazdasági élete

Befektetés

Alapítványok

Programok

Rendezvények

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Deutsch

In English

Vállalkozások

Térkép

Látkép a faluról

Nógrádmegyer, a honfoglaló Megyer törzs ősi fészke, Salgótarján és Szécsény között lévő kisebb nagyobb dombok ölelte völgyben fekszik.

A falut fenyő, akác és tölgyerdő veszik körül. Természetvédelmi területhez nem tartozik, de a vidéken erdei fenyő és luc társulások, a domboldalakon elszórt foltokban borókaligetek kökénnyel és szederrel tarkított csoportosulásai találhatók. Erdeiben és rétjein sok féle védett növény található. Ilyenek a réti boglárka, bíboros kosbor és az országosan védett árvalányhaj. A környékbeli erdők igen nagy számú vad populációnak adnak otthont. Jellemzőbb fajaik a gím- és dámszarvas, a vaddisznó, őz, róka és a mezei nyúl. A fenyőerdők legjellegzetesebb állata a mogyorópele, mókus és erdei nagy fülesbagoly. Szárnyasokból még említésre méltó egyedszámban előfordul fácán, egerészölyv, vörösvércse. A védett madárfajok talán legértékesebb képviselője a harkályféleségekhez tartozó zöld dzsona. A fehér gólyais előfordul a községben, illetve annak határában. A falu olyan, mintha egy "katlanban" lenne, erdőkkel, dombokkal van körülvéve. Emiatt is eléggé védett a különböző szélirányoktól, pusztító éghajlati viszonyoktól. A település fő csapadékelvezetője a Megyer-patak.

Megközelíthető: Budapest irányából az M3-as autópályán, majd Hatvannál letérve a 21-es főúton Salgótarjánig, onnan a 22-es úton Sóshartyánon át; illetve Balassagyarmat irányából Szécsényen keresztül a 22-es úton letérve Benczúrfalva felé, Magyargécen át. Vasútállomással nem rendelkezik. A községbe Salgótarjánból rendszeres autóbuszjárattal lehet eljutni, illetve Budapestről és Egerből közvetlen autóbuszjárattal érhető el.
Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változatNÓGRÁDMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Az önkormányzat intézményei

HIRDETMÉNYEK

PÁLYÁZAT

Közérdekű adatok

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Közbeszerzési terv 2012. évre

Nógrádmegyer belterületi vízrendezése

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Statisztikai összegzés az éves közbeszerzésekről

VÁLASZTÁS - 2014

Rimóci KÖZÖS önkormányzati Hivatal

Nógrádmegyer Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés