Halastó

Ismertető a településről

Látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Befektetési lehetőségek

Programok

Rendezvények

Civil szervezetek
Római katolikus templom

Szent Mihály főangyal titulusú római katolikus templom

Halastó a Vasi-Hegyhát déli peremén, a Bük-patak mentén fekszik. Külső- és Belső Halastó a megyehatáron ugyan, de a 76-os főúttól nem messze, kisebb jelentőségű utak kereszteződésében található Körmend, Vasvár és Zalaegerszeg térségének középpontján.


  Legelésző marhacsorda a település határában

Legelésző marhacsorda a falu határában 

Eróziós völgyekkel tagolt, hullámos felszínű, gyönyörű táj. A Vasi-Hegyháton elhelyezkedő település első okleveles említése 1236-ból származik. Nevét a Bük-patakon létesített halastóról kapta. Az 1598-as években elnéptelenedik, pusztafaluként emlegetik.

Faluszéli táj

Faluszéli táj 

Jellegzetes törpefalu, melynek lakossága soha nem érte el az 500 főt. A legnépesebb 1941 és 1949-ben volt 494 fővel. 1960-as és 1970-es években a lakosság elvándorlása jellemzi a falut. Ez idő alatt 40%-kal csökkent  lélekszáma. Jelenleg 129 lakosa van. A helyi gazdálkodást 3 mezőgazdasági őstermelő és egy habszivacs-feldolgozó kft. jelenti. A falu ellátását egy élelmiszerbolt és egy italbolt biztosítja. A település vezetékes ivóvízzel, telefonnal, gázzal van ellátva. A szennyvízcsatornázás folyamatban van.
Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat


KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Közérdekű tájékoztatás

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Halastó Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés